Stiri

Prinși de polițiști pentru acte de vandalism la Biserica Sfântul Nicolae din Schei

508

 Polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier – Ridicări Auto care patrulau în zona Străzii Bâlea în seara zilei de 04.04.2022 au surprins în flagrant doi minori care vandalizau gardul Bisericii Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului.

Cei doi adolescenți  au fost conduși la Secția 1 Poliție, asupra lor fiind găsite 3 spray-uri cu vopsea, ce au fost confiscate de către reprezentanții Poliției Locale Brașov.

În baza proceselor – verbale de contravenție, minorii au fost sancționați cu avertisment și  amendă în cuantum de 250 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 554/ 2003, art. 1. Potrivit aceluiași act normativ, tutorii legali ai celor doi contravenienți vor suporta și cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al zidului lăcașului de cult.

Teribilismul ”artiștilor” grafferi din Brașov a afectat aspectul multor clădiri istorice din oraș, Poliția Locală Brașov fiind implicată constant în descurajarea acestui tip de comportament, prin acțiunile desfășurate și sancțiunile aplicate.

 

 

Inapoi