Evenimente

Clubul Pro Dance Studio din Brașov participă la Campionatul Național de Dans Sportiv!

Clubul Pro Dance Studio din Brașov participă la Campionatul Național de Dans Sportiv din Timișoara cu trei perechi: categoria 12 – 13 ani, 16 – 18 ani și la categoria de peste 19 ani cu o pereche în secțiunea dansuri latino-americane. 25 de arbitri din 20 de țări vor superviza întrecerile, dar și cei mai buni arbitri din România. Prin intermediul Campionatului Național de Dans Sportiv pe Secțiuni, Standard și Latino se stabilesc reprezentanții României la Campionatele Mondiale și Europene, unde participă doar perechile campioane și vicecampioane.

Campionatul Național de Dans Sportiv, este o competiție organizată de Federația Română de Dans Sportiv (FRDS) în parteneriat cu Clubul Sportiv MIRTYS DANCE Timișoara, sunt înscrise peste 400 de perechi de dansatori sportivi (800 de sportivi) legitimați la cele peste 200 de cluburi și asociații sportive afiliate la FRDS.

Cu o cariera dedicata dansului, Ioana Mihalcea (vezi video) este născută Vasiliu intr-o familie care a făcut istorie in Brașov datorita acestei arte. Tatăl, Ioan Corneliu Vasiliu maestru emerit, mama Marcela, instructor de dansuri populare, unchiul si mătușa Vasiliu Alexandru si Dina prim soliști ai Operei din Brasov, bunicul dirijor de cor bisericesc. Debutul scenic l-am făcut la 5 ani, alaturi de Ansamblul Poienița si cariera in folclor a continuat vreme de 20 de ani. Atestata de Școala Populara de Arta Brasov la clasa de folclor si vioara, am participat si la primele cursuri organizate in Romania pentru reevaluarea dansului de societate in 1984, datorita cărora am schimbat orientarea către acest nou stil care sa impus in anii ce au urmat.
Inapoi