Stiri

Protestele Transportatorilor și Fermierilor Intră în A Șasea Zi Consecutivă: Negocierile cu Guvernul Eșuate

618

În ciuda discuțiilor de duminică între reprezentanții transportatorilor și fermierilor și Guvern, protestele continuă pentru a șasea zi consecutivă. Guvernul, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, a transmis că va accelera implementarea măsurilor solicitate de manifestanți.

Situația a devenit tensionată, cu poliția și jandarmeria menținând filtrele pe drumurile de la marginea Bucureștiului, pentru a preveni intrarea neautorizată a protestatarilor cu camioane și tractoare în oraș. Autoritățile au deschis 24 de dosare penale pentru instigare publică la violențe în mai multe județe.

Sindicatul Europol și Diamantul acuză presiuni politice asupra poliției, afirmând că aceasta blochează protestatarii la comanda clasei politice. În replică, șeful Poliției Române, Benone Matei, afirmă că polițiștii au primit instrucțiuni clare de respectare a legii și protejare a populației în timpul protestelor.

#ProtesteTransportatori #Fermieri #NegocieriGuvern #MarcelCiolacu #Poliție #Jandarmerie #Europol #Diamantul #BenoneMatei #Legi #Manifestații.

Inapoi