Stiri

Salvatori din tată în fiu! Două generații, același devotament pentru salvarea vieților!

451
Traian și Cristian Poparad au fost, până de curând, nu doar tată și fiu, ci și colegi de nădejde și parteneri de încredere în misiunile în care contează fiecare secundă în lupta pentru viaţă. Fiul a învăţat tot ce ştie de la tatăl său, şi acum activează ca și pompier chiar la Detașamentul de Pompieri Făgăraș, unitatea unde și tatăl lui și-a desfășurat activitatea timp de 18 ani.
 După aproape 2 decenii petrecute în familia pompierilor brașoveni, Traian a decis să treacă în rezervă şi ne declară cu mândrie că fiul său i-a călcat pe urme. Ne-a povestit cu lacrimi în ochi despre intervenţiile la care au participat împreună și despre momentele în care și-a văzut fiul la fel de curajos și devotat meseriei, precum a fost și el în toți acești ani. Consideră că a reprezentat un model pentru băiatul lui, și ne-a mărturisit că vocația lui pentru frumoasa armă a pompierilor i-a insuflat și fiului său dragostea pentru una dintre cele mai nobile meserii, cea de pompier salvator.
 Fiul său, Cristian, are 25 de ani şi o dorinţă acerbă de a-i călca pe urme tatălui său. Cum era şi firesc, copilăria şi-a petrecut-o printre maşinile de pompieri, ştiind, încă de mic, denumirile autospecialelor de intervenţie şi specificul fiecăreia. Visul lui a fost să participe la intervenţii alături de tatăl lui, vis pe care au reușit să îl împlinească împreună.
„Tatăl meu este eroul meu! Atunci când eram mic, eram fascinat când îmi povestea cum acţionează pompierii, cum luptă în fiecare secundă să-şi salveze semenii. Am ştiut, atunci, că asta voi face şi eu”, a afirmat tânărul pompier. Cristian ne-a mai recunoscut că și bunicul lui a fost pompier timp de 25 de ani în cadrul combinatului chimic.
După ceremonialul restrâns de pe platoul unității, în care domnul locotenent-colonel Nan Radu, comandant al Detașamentului de Pompieri Făgăraș i-a mulțumit pentru curajul și devotamentul dovedit în întreaga activitate, și i-a înmânat o diplomă în care îi sunt adresate sincere felicitări din partea comenzii Inspectoratului, proaspătul pensionar ne-a relatat că, odată cu trecerea în rezervă, dragostea pentru armă rămâne aceeași, și că a sosit momentul inversării rolurilor. Înainte de încadrarea fiului său, ii povestea cu emoție acestuia despre misiunile care i-au fost încredințate, însă acum e rândul lui să își aștepte băiatul acasă după tura de serviciu, nerăbdător să afle despre intervenţiile încheiate cu succes din ziua respectivă.
𝑺𝒆 𝒔𝒑𝒖𝒏𝒆 𝒄𝒂̆ 𝒎𝒆𝒔𝒆𝒓𝒊𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒃𝒓𝒂̆𝒕̦𝒂𝒓𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒂𝒖𝒓, 𝒊𝒂𝒓 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒔𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒎𝒊𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒊̂𝒏 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒆, 𝒅𝒊𝒏 𝒕𝒂𝒕𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒇𝒊𝒖, 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒖 𝒂𝒕𝒂̂𝒕 𝒎𝒂𝒊 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒓𝒐𝒂𝒔𝒂̆.

ISU Brașov mulțumește domnului plutonier adjutant șef (R) Poparad Traian pentru întreaga activitate, pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă în întreaga carieră militară, iau fiului său, Cristian, îi urăm mult succes pe drumul pe care a pornit spre meseria de salvator!

Sursa: Facebook ISU Brașov

Inapoi