Stiri

Șase trasee turistice, inaugurate la Codlea

Turismul prinde contur și la Codlea. Turiștii se pot bucura de șase trasee turistice montane ce au fost inaugurate cu scopul de a promova atât zona, prin frumusețile ce țin de faună, peisaje, cât și biodiversitatea.

Cu cele șase trasee ce au fost amenajate, Codlea intră pe harta turistică a României. Mai exact, este vorba despre aproape 30 km de trasee turistice care pornesc de la poalele muntelui Măgura conduc turiștii către următoarele puncte turistice: Vârful Măgura Codlei, Cetatea Neagră, Ștrandul Codlea cu zona lacuri. De asemenea, acestea pun în valorea zona munților cu scopul de a promova turismul montan și ecoturismul.

Autoritățile județene brașovene au aprininit realizarea acestui proiect, finalizat și cu ajutorul voluntarilor și îi înurajează pe turiști să încerce experiența unor drumeții prin natură, mai ales că potecile sunt construite în așa fel încât să fie ușor de parcurs atât de copii, adulți, cât și de către părinți. Investiția a fost de 30.000 lei, iar viceprimarul (cu atribuții de primar) Codlei s-a implicat în proiect tocmai cu scopul de a-i aduce pe brașoveni mai aproape de tot ceea ce înseamnă educație montană, mișcare, dar și de a descopri frumusețile turistice care se află foarte aproape de ei.

La deschiderea traseelor turistice nu au lipsit nici copiii, care s-au dovedit a fi destul de încântanți și dornici de a explora fauna și peisajele muntelui Măgura. Traseele sunt amenajate mai ales pentru familii, copii și persoanele în vârstă. O drumeție în familie sudează atât relația familială, cât și comuniunea omului cu natura.

Pentru cei care cunosc mai puțin zona de la poalele Măgurii, pasionatul de natură și drumeții este invitat să parcurgă diferite distanțe spre vârful Măgura Codlei aflat la altitudinea de 1294 m (pe la Piatra Albă și Grotă), traseu de dificultate medie. Un alt traseu este cel spre Ștrandul Codlea, destinat familiilor cu copii, acesta fiind un traseu ușor de parcurs în aproximativ 75 de minute pe o distanță de 3 km. Totodată există și pasaje mai dificile, acestea nefiind recomandate pe timp ploios sau vreme rece.

Viitorii turiști care vor parcurge potecile celor șase trasee vor fi în deplină siguranță. Reprezentanții Jandarmeriei montane Brașov vor fi prezenți ori de câte ori va exista un posibil pericol.

Inaugurarea celor șase trasee turistice a fost una memorabilă.  Teutoni ai cetății negre, reprezentanți ai asociațiilor care promovează educația istorică și timpul liber în natură, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene au fost astăzi la Codlea au  degustat tocana de cartofi pregătită de către pompierii voluntari ai Serviciului Pentru Situații de Urgență Codlea. Cadrul a fost poveste și completat de demonstrațiile luptelor străvechi și dansuri străvechi.

 

Inapoi