Stiri

Situație șocantă la Codlea! Aerul este poluat cu substanțe cancerigene

1.9K

În fiecare seară, la aproape aceeași oră, aerul este poluat cu substanțe cancerigene. Acest lucru a putut fi descoperit cu ajutorul unui aparat ce măsoară calitatea aerului, montat pe clădirea Primăriei.

Aparatul prin care se monitorizează calitatea aerului în privința particulelor cancerigene, trece în fiecare seară pragul admis conform normelor. Îngrijorător este faptul că emisiile de particule cancerigene depășesc cu mult limita admisă, uneori chiar și de 4 – 5 ori.

Potrivit indicatorilor din dispozitiv, limita pentru condițiile unui aer nepoluat ar trebui să fie:
Particule în suspensie – PM10
Valori limită 50 ug/m3 – valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane
40 ug/m3 – valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane

În asemenea condiții, viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Cîmpeanu, a sesizat  Garda de Mediu pentru a face verificări și pentru a identifica agentul economic care poluează.

”La acest moment se desfășoară un amplu control al Gărzii de Mediu și sper ca în cel mai scurt timp să pot prezenta rezultatele concetățenilor mei. Vom dispune de asemenea o serie de măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai repete!” – Mihai Cîmpeanu

În momentul în care vinovatul va fi indentificat, acesta riscă în afara de amenda propriu zisă și suspendarea activității, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov, Marian Paraschiv.

 

Inapoi