Stiri

Spectacol pe cerul Brașovului, făcut de parapantiști de top mondial la PWC Skydreamers Open 2022

761

Un adevărat festival al zborului va avea loc la Brașov în a doua săptămână a lunii mai. Peste 100 de piloți din România și din întreaga lume vor brăzda cerul. Ei vor concura la 5 categorii: clasa Fun, clasa Sport, clasa Open, clasa Woman și în cadrul etapei de Cupă a României.

Parapanta este asemuită șahului în aer. Dacă acest sport ar fi televizat ar fi unul dintre cele mai spectaculoase și atractive, poate chiar mai spectaculos decât Formula 1. Un posibil traseu la PWC Skydreamers Open 2022 ne-ar purta peste Bunloc, masivul Piatra Mare, Postăvaru, Bucegi, Piatra Craiului, cu aterizare pe aerodrom. Traseul este delimitat de puncte GPS, iar câștigător este cel care ajunge primul la finish” – Cristian Deacu, reprezentantul clubului organizator

Cele mai bune locații de belvedere pentru cei care doresc să descopere acest sport minunat sunt vârful Postăvaru și punctul de plecare al telescaunului Bunloc. Piloții se ridică până la 3000 de metri altitudine și zboară cu viteze de până la 70 de km/oră.

Vor fi sportivi de top din toată lumea pentru că peste un an va fi organizată, în aceeași locație, o etapă de Cupă Mondială. Anticipez că vor fi 60 la sută piloți români și restul din străinătate. Zona Brașovului este extrem de ofertanță pentru acest sport. Traseul este unul foarte complex, relieful la fel, cu dealuri mici, masivi stâncoși, văi foarte largi și împădurite. Tactica va juca un rol foarte important. Îi încurajăm pe cât mai mulți brașoveni și turiști să vină la fața locului pentru a descoperi acest sport minunat și de ce nu, pentru a încerca zboruri în tandem” – Cristian Deacu, reprezentantul clubului organizator

  Cristian Deacu, locul 87, este cel mai bine clasat roman în ierarhia mondială. El deține și recordul național de distanță la zbor liber cu parapanta: 284, 2 kilometri, din satul satul Frenciugi, judetul Iasi, până la câțiva kilometri de malul Marii Negre, lângă localitatea Mihai Viteazu.

Sursa foto: https://www.skydreamers.fun/

 

 

Inapoi