Stiri

Spectacol rar la Opera Brașov – Simon Boccanegra – o ocazie de neratat la Festivalul de Opera, Opereta si Balet

396

În săptămâna următoare, Opera Braşov va găzdui o reprezentație specială a operei Simon Boccanegra, o raritate în repertoriul teatrelor românești. Acest spectacol, creat de celebrul compozitor Giuseppe Verdi, promite să fie un eveniment deosebit pentru iubitorii de muzică și operă din Brașov și din împrejurimi.

Opera Simon Boccanegra are o istorie bogată, având la bază piesa de teatru (romanul) cu același nume scrisă de Antonio Garcia Gutierrez. Verdi a ales această poveste captivantă atunci când a compus opera și a lucrat la ea cu pasiune. Acesta este al doilea său spectacol dramatic, după McBeth, compus cu zece ani înainte.

Ceea ce face această reprezentație deosebită este faptul că este una dintre puținele ocazii în care publicul român poate să se bucure de Simon Boccanegra în interpretarea Operei Naționale din Craiova. Aceasta este singura operă din țară care adaugă acest spectacol valoros în repertoriul său.

Potrivit lui Verdi însuși, rolul principal din Simon Boccanegra este de o mie de ori mai dificil decât cel din Rigoletto, fapt care adaugă un plus de interes spectacolului. În plus, este demn de menționat că unul dintre soliștii acestei producții este membru al celebrei Opere din Scala, Milano, ceea ce garantează o interpretare de excepție.

Dacă sunteți pasionați de operă sau doriți să experimentați ceva unic în lumea artistică, nu ratați această ocazie! Festivalul de Opera, Opereta si Balet din Brașov vă așteaptă cu această reprezentație de excepție. Cu puține bilete disponibile, este recomandat să vă rezervați locurile cât mai curând. Puteți achiziționa bilete pe www.bilet.ro sau să vă adresați la Bisericii Române, nr. 51.

Așadar, sâmbătă, 11 noiembrie, pregătiți-vă să vă bucurați de o seară de operă extraordinară la Opera Brașov. Vivat Opera! Viva Magenta!

Inapoi