Stiri

Start la înscrieri. Brașov Heroes 2022 – 10 cauze în domeniile social, educație, mediu și protecția animalelor

344

Ieri, 20 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii Brașov Heroes au anunțat startul celei de a IX-a ediții, un eveniment în care membrii comunității brașovene îi ajută pe cei mai puțin norocoși dintre ei, fie prin donații, fie alergând, în data de 4 septembrie, în cursa cu obstacole, pentru a susține una dintre cele 10 cauze.

Brașov Heroes este cursa cu obstacole a comunității care transformă alergătorii în donatori ai proiectelor relevante din domeniile social, educație și protecția animalelor, un eveniment organizat de Fundația Comunitară, având coorganizatori Cartier Coresi și Decathlon, iar ca partener Primăria Municipiului Brașov.

,,Este foarte important pentru orice comunitate să adune rândurile și să se implice, mai ales când vorbim despre cauze umanitare, despre cauze sociale, despre cauze de mediu, și Brașov Heroes, ajuns la ediția a IX-a, este un exemplu de bune practici în acest domeniu. Apelul meu către întreaga comunitate este ca, în următoarele trei luni de zile, să donăm, să ne antrenăm pentru cursa cu obstacole – care va avea loc în 4 septembrie, la Lacul Noua, pe traseul tradițional – și să fim parte din acest demers, un demers care ne adună, ne coagulează și ne face să-i ajutăm pe cei mai defavorizați dintre noi, într-o cursă a comunității”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ca și în anii trecuți, Brașov Heroes va consta într-o campanie de fundraising desfășurată în următoarele 3 luni și va culmina cu un eveniment sportiv-filantropic, realizat în cadrul unei curse cu obstacole, în zona Lacului Noua, pe 4 septembrie 2022.

Organizatorii le propun brașovenilor o ediție cu noutăți și surprize, la care sunt așteptați peste 2.700 de participanți: alergători, donatori și susținători. Până pe 17 iulie 2022, brașovenii plătesc taxa de alergător la un preț redus.

,,Sunt două elemente de noutate. Avem Brașov Heroes Week:  în săptămâna 28 august – 4 septembrie, orice persoană, de oriunde din lume, își poate face propria cursă și astfel să susțină cauza pe care a ales să o susțină cu 90% din taxa pe care o achită pe site. Invităm fiecare persoană care nu este în Brașov, dar dorește să fie un erou de Brașov, să intre pe site, pe brasovheroes.ro, și să se înscrie la Brașov Heroes Week. Iar a doua noutate este faptul că orice alergător poate accepta provocarea să devină alergător-ambasador. Asta înseamnă că până pe 19 august duce povestea cauzei pe care o susține mai departe, strânge donații, și dacă reușește să strângă 500 de lei îl declarăm alergător ambasador și va primi un număr auriu în cursă, astfel încât să fie cunoscut, recunoscut și să-l celebrăm. Ne așteptăm să avem 1.300 de alergători la cursa din 4 septembrie de la Lacul Noua și 1.400 de donatori, deci să creștem cu încă 700 de eroi de Brașov anul acesta față de anul trecut. Ne dorim să activăm și mai puternic comunitatea, spre binele tuturor, și, bineînțeles, să trăim și o experiență foarte plăcută în cursa cu obstacole din pădurea de la Noua”, a explicat Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară Brașov.

În cele câteva ore de la lansarea Brașov Heores s-au strâns deja 37 de donații, 3 alergători s-au înscris la cursa cu obstacole, iar un alergător s-a înscris la Brașov Heroes Week.

În cele 8 ediţii Braşov Heroes organizate până acum, s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări pentru proiecte locale din ariile: social, educaţie, cultură și mediu.

,,Brașov Heroes are un istoric de opt ediții și o primă ediție pilot, care ne-a ajutat de fapt să înființăm Fundația Comunitară. În aceste ediții fundația a finanțat 89 de proiecte cu sume peste 800 de mii de lei. Am avut în acești ani peste 7.000 de alergători și peste 3.500 de donatori alături de peste 80 de companii care s-au implicat și au ajutat proiectul. Brașov Heroes  s-a poziționat, zicem noi, deja ca un brand în comunitatea locală. Are o siglă pe care sper că un număr cât mai mare de brașoveni o cunosc, astfel că ne-am gândit să încorporăm, într-un element simbol al evenimentului, elemente simbol ale orașului și ale Fundației Comunitare Brașov. Acesta este tricoul oficial al Brașov Heroes. Este un tricou de care suntem tare mândri, un design care încorporează Piața Sfatului, punctele interconectate sunt pentru noi un simbol al comunității și al oamenilor care se implică și care aleg să facă fapte bune pentru cei din jurul lor,  avem sigla Brașov Heroes, avem sigla Fundației Comunitare, care și ea are elementele Brașovului încorporate. Ne dorim ca un număr cât mai mare de alergători să își dorească să scrie pe ei «Erou de Brașov»”, a precizat Oana Sava, președinte board Fundația Comunitară Brașov.

Cum funcționează programul Brașov Heroes?

Organizaţiile locale sau grupurile de iniţiativă propun cauze care transformă în mai bine viața beneficiarilor lor;  alergătorii care se înscriu la cursă aleg un proiect pe care îl susţin cu 50% din taxa de participare, donatorii susțin cauza cu care rezonează cu 90% din donația lor, iar ambasadorii cauzelor organizează propriile campanii de strângere de fonduri. În plus, alergătorii își mobilizează prietenii pentru a dona pentru proiectul susţinut și devin astfel alergători-ambasadori.

Cele 10 cauze pentru care brașovenii, dar și cei care locuiesc în alte zone, sunt invitați să doneze până pe 20 septembrie sau să alerge pe 4 septembrie, alegând una dintre cursele pregătite de organizatori, sunt:

  • 1. Educația – cheia reușitei – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională – A.D.D.I.P.
  • 2. Împreună Ajungem Mari – Ajungem Mari Brașov – Asociația Lindenfeld;
  • 3. Mișcare pentru nevăzători – Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov;
  • 4. O secundă pentru viață – Caravana cu Medici – filiala Brașov;
  • 5. ReanimaLe – Care for Dogs;
  • 6. Centru-Complex Rezidențial pentru adulți cu autism fără familie – Copiii de Cristal;
  • 7. Grow.Know.Explore – Grow and Know;
  • 8. E nevoie de un sat să crești un copil! –  Grupul Civic „Casa Bună Sânpetru” & Asociația BertaLand;
  • 9. O masă caldă pentru toți – Kastel;
  • 10. Simte VERDE! – Școala Gimnazială Nr. 8 Brașov.
Inapoi