Evenimente

TanGo poezie. Ce întâlnire poate fi mai potrivită?

227

TanGo poezie. Ce întâlnire poate fi mai potrivită? Două lumi surori care-și vorbesc cu înflăcărare de când lumea. Tangoul, poezia în mișcare a două inimi, iluzia unei lumi perfecte desenată pe podea. Poezia, dansul visurilor din inimi, iluzia unei lumi perfecte desenată pe suflet.

Vă invităm la un spectacol plin de emoție cu poezie și tango, în regia lui Toma Enache, organizat de Asociația Tango Brașov, în parteneriat cu La Steaua Film Studios, Floarea din asfalt și Centrul Cultural Reduta. Spectacolul va fi o împletire de poezie recitată de Toma Enache și Alexandra Svet cu momente de tango argentinian dansate de Doina Enache și Keiichi Sano.

Poezia va salva lumea
Cu TOMA ENACHE și ALEXANDRA SVET

Regizorul Toma Enache este autor al unor filme independente premiate internațional și cu mare succes la public, precum “NU SUNT FAIMOS, DAR SUNT AROMÂN” (primul film vorbit în aromână, lansat în 2013) și „ÎNTRE CHIN ȘI AMIN” (primul film despre ororile „Experimentului Pitești”, lansat în 2019, film ce a obținut peste 50 de premii internaționale). În prezent lucrează la primul film artistic despre George Enescu, care va fi lansat în anul următor.

Autor al mai multor volume de versuri printre care „Arta destinului”, „Lagărele minții”, „Păstorul ideilor” și „Infectați de iubire”, Toma va face o selecție de poezii din acestea.

Alexandra Svet este autoarea volumelor „Floarea din asfalt”, „Să mă întorc Acasă”, „Și te iubesc așa cum ai tăcea o rugăciune” și colaboratoare a revistei Q Magazine. Fragmente din textele sale și ale lui Toma vor fi creionate într-o poveste inedită de dragoste, acompaniați fiind la pian și la violoncel.

Pian: Dragoș Saliu
Violoncel: Valentin Simion
Videoproiecții: Roxana Zidaru

Cronici despre acest spectacol în revista Q Magazine:

„Poezia va salva lumea” și unii dintre „salvatori” sunt Alexandra Svet și Toma Enache

Alexandra Svet și Toma Enache în „Poezia va salva lumea”, la Palatul Șuțu, joi, 8 iunie

TanGo with feeling
Cu DOINA ENACHE și KEIICHI SANO

Doina Enache este cunoscută comunității de tango din România și nu numai, dar și publicului, atât pentru aparițiile pe scenă, cât și pentru proiectele culturale de anvergură la care a participat: „Gala Eugen Doga”, „TamTam Festival”, „Piazzolla by Night”, „Parfum de femeie” (Castelul Ghica Dofteana), „Yo Soy Maria” (Ateneul National Iași), Tanghetto Show (Sala Patria, Brașov), Simfest (Festivalul internațional de film și televiziune Mureș) sau pe care le-a inițiat, precum: „Transylvania Tango Fest/Marathon (2008), Guerilla Outdoor Milonga (2009), „Buenos Aires Tango Nights” (2022), „Velvet Tango”, „Poveste de TanGo @ Banca de Cultură Apollonia”.

De asemenea, în perioada 2012-2016, a colaborat cu Teatrul „Sică Alecsandrescu” Brașov, pentru piesa de teatru „Fazanul”, în regia maestrului Cristian Hadgi-Culea, la care a contribuit atât cu viziunea proprie asupra coregrafiei, cât și cu momente spectaculoase de tango argentinian.

Având o experiență de tango de 18 ani, Doina păstrează și transmite filonul autentic (nealterat de așa-zise tendințe moderne) al Tango-ului Salon în cadrul seminarelor „TanGo bucuria de a dansa în doi” – susținute împreună cu profesori internaționali de tango argentinian: Ricardo Viqueira (Argentina), Ronen Khayat (Israel), Luca Lamberti (Italy), Rodrigo Fonti (Argentina), Keiichi Sano (Japonia).

Pentru Keiichi Sano, prima întâlnire cu tangoul argentinian a fost în 2006, când studia istoria în America de Sud. După ce s-a întors în Japonia, a început să învețe tango cu Ernest Borgonovo, interpretul principal din filmul „Nostros”.
A experimentat diverse stiluri de tango (Salon, Nuevo, Milonguero, Villa Urquiza) de la diferiți profesori internaționali de tango și a predat timp de 7 ani în Japonia. Ca stil de dans abordat, aparține stilului clasic milonguero, exprimând dansul cu unicitate și eleganță. În 2023 s-a mutat în România și a început un nou capitol al vieții sale, în prezent fiind instructor invitat al școlii Tango Brașov.

Evenimentul va avea loc în data de 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta.

Biletele se găsesc online pe spectacolebrasov.ro și la casieriile sălilor Patria, Reduta.
Preț bilet: 90 Ron
Contact rezervări:
0745.830.738 (Sala Patria)
0744.368.736 (Reduta)

Inapoi