Politica

Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav

Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav este aproape de finalizare, iar lucrările la aeroport per ansamblu sunt la 65%.

La terminalul de pasageri se montează chiar și geamurile exterioare și se lucrează foc continuu la subsol, acolo unde se va face trierea bagajelor, la parter unde se face check-in-ul și în partea de la etaj. Urmează să se facă finisarea și autoritățile pe vamă și trafic, inclusiv control aeroport SRI, să își implementeze aparatura.

Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov spune că dacă fiecare parte implicată în proiect își va respecta termenele, la anul va zbura primul avion de pe aeroport.

George Scripcaru, primarul municipiului Brașov: ”Primăria va demara partea de infrastructură și mobilitate urbană până la aeroport și va pune la dispoziție autobuze electrice”

Anghel Alexandru, Director Direcția Implementare Dezvoltare Aeroport Brașov:

”Trebuie finalizate lucrările, partea de proiectare și instalare în teren a echipamentelor de radio-navigație și aranjamentele cu companiile aeriene. Nu în ultimul rând trebuie certificate zborurile. Există un ritm de testare din partea companiilor aeriene, însă cel mai probabil la început vor fi mai puține companii aeriene. Se estimează ca primul zbor să fie în toamna anului viitor.”

 

Inapoi