Stiri

Trei trenuri de călători au întârzieri mai mari de o oră

296

Trei trenuri de călători au întârzieri mai mari de o oră, după ce au staţionat, marţi, până la îndepărtarea unor copaci căzuţi, din cauza vântului, pe firele şi liniile de contact, în staţia Orbeni (Regionala Iaşi) şi între Timişu de Sus şi Predeal (Regionala Braşov).

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a arătat că, pe raza SRCF Iaşi, personalul feroviar a intervenit cu drezina pantograf între staţiile Fărăoani – Orbeni – Sascut (firul II) pentru îndepărtarea unui copac, remediarea deranjamentului şi repunerea sub tensiune a liniei de contact.
Deranjamentul la sistemul de alimentare a liniei de contact a fost cauzat de căderea unui copac pe firele de contact aferente liniilor CF 1 şi 2, din staţia Orbeni.
Ca urmare, două trenuri de călători – IR 1752, respectiv 1655 – au staţionat temporar până la reînscrierea lor în circulaţie pe firul I, iar personalul feroviar a continuat intervenţiile pe firul II. Primul tren reînscris în circulaţie, pe firul I, a fost IR 1752, la ora 12.10, iar IR 1655 la 12.19, arătat sursa citată.
De asemenea, pe raza SRCF Braşov, între Timişu de Sus şi Predeal, pe firul II, a fost necesară intervenţia personalului feroviar cu drezina pantograf, tot pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe linia de contact.
Astfel, trenul IR 1630 a staţionat în linie curentă până la finalizarea lucrărilor de remediere a deranjamentului la linia de contact, dar şi la pantograful locomotivei.
”Celelalte trenuri care au tranzitat acest interval feroviar au fost redirecţionate pe firul I, astfel încât să poată fi asigurată continuitate în circulaţia feroviară. La această oră, toate cele 3 trenuri sunt în circulaţie, însă vor ajunge la destinaţie cu întârzieri mai mari de 60 de minute”, a precizat Oana Brânzan.
Inapoi