Stiri

Weekendul acesta este ultimul cu schi în Poiana Brașov

533

Sfârşitul acestei săptămâni este ultimul din sezonul de iarnă 2021-2022 în care se mai poate schia în zona superioară a pârtiilor din Poiana Braşov, sezonul de schi urmând a fi închis oficial, în staţiune, în a doua zi de Paşte.

”Iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul până în 25 aprilie, dată la care se încheie oficial sezonul de schi 2021 – 2022. Şi în acest sezon, domeniul schiabil din Poiana Braşov a rămas opţiunea preferată de braşoveni şi turişti, datorită calităţii şi dimensiunii pârtiilor, diversităţii gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Confirmarea acestui fapt rezultă şi din numărul mare de schiori şi snowboarderi care au ales Poiana Braşov, până în data de 20 aprilie înregistrându-se 2.008.620 de treceri prin turnichete”, informează, joi, Primăria Braşov, într-un comunicat de presă.

Se schiază în condiţii bune, de primăvară, doar pe pârtiile din partea superioară a masivului: Doamnei, Ruia – cu excepţia zonei dintre gondolă şi Drumul Roşu, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia unde stratul de zăpadă bătută are între 20 şi 35 de centimetri.

Pârtiile Sulinar, Subteleferic şi Drumul Roşu, până la intersecţia cu breteaua care coboară spre pârtia Bradul, sunt în condiţii bune, însă autorităţile le recomandă schiorilor să utilizeze, la coborârea în staţiune, telegondola, pentru a nu fi nevoiţi ca pe ultima parte să coboare fără schiuri, ultima partea a pârtiilor Drumul Roşu şi Subteleferic fiind fără zăpadă.
Sunt închise următoarele pârtii sau zone din anumite pârtii: Subteleferic, de la intersecţia cu breteaua care duce la pârtia Bradul; Drumul Roşu, de la intersecţia cu breteaua care duce la pârtia Bradul; Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă şi Drumul Roşu, pârtia 3 D, Drumul albastru şi Zidul mic. La acestea se adaugă şi Kanzel, deoarece, în această perioadă, nu funcţionează niciuna dintre telecabine.
Instalaţiile de transport pe cablu care vor funcţiona în perioada următoare sunt telegondola şi telescaunul Ruia.
De la începutul sezonului s-au înregistrat 2.008.620 de treceri prin turnichete, februarie fiind cea mai bună lună, cu 714.815 treceri, urmată de martie, cu 581.844, menţionează autorităţile locale.

viewscnt

Inapoi