Stiri

Weekend plin de plăcinte și merinde la Lacul Noua!

409

Cele mai delicioase plăcinte și merinde tradiţionale vă aşteaptă în perioada 20 – 23 iulie, la Lacul Noua, la o experienţă culinară de gusturi autentice, acolo unde, puteți savura cele mai bune plăcinte pregătite după rețete tradiționale, umplute cu ingrediente de calitate și pregătite cu dragoste și pricepere.

De asemenea, la Festivalul de Plăcinte și Merinde vor participa și food truck-urile cu produse irezistibile care vor completa experiența gustativă.

Organizatorii evenimentului spun că cei prezenți vor vedea adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile: plăcinta oltenească cu praz și telemea, plăcinta ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtita, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.

La acest festival gastronomic unic, veţi avea ocazia să vă bucuraţi de o gamă variată de preparate culinare pregătite cu pasiune și creativitate. De la mâncăruri tradiționale autentice până la combinații inovatoare, de la burgeri suculenți și tacos picante, până la grătare proaspete și mâncăruri tradiţionale delicioase, există ceva pentru fiecare papilă gustativă.

Standurile pline de delicii culinare inedite vor crea o atmosferă vibrantă și plină de viață. Vei putea vedea cum bucătari talentați gătesc în fața ta, folosind ingrediente proaspete și de calitate. Poți chiar să interacționezi cu aceștia și să-ți pui întrebări despre rețetele lor secrete sau să afli mai multe despre inspirația din spatele preparatelor.

Pentru a mulțumi toate gusturile gastronomice, pe perioada festivalului , cei prezenți vor găsi sfârâind dis de dimineaţă grătare pline cu mititei, bulz tradițional, frigărui sau fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun, preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe, jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți, alături de garnituri şi salate cât mai colorate şi diversificate.

Inapoi