Evenimente

Zeci de mii de brașoveni și turiști au trecut pragul Oktoberfest

Timp de 11 zile, turiștii din toate colțurile lumii și nu numai s-au bucurat de Oktoberfest, festivalul berii bavareze ce s-a aflat la a XI-a ediție. Muzică, zâmbete, peste 10.000 de premii și bere din belșug. Acestea au fost principalele atracții care au reunit mii de turiști în orașul de sub Tâmpa. Petrecerea a fost dominată de deserturile tradiționale, bulzul de la Bran, dar printre altele și de mustul care amintește de toamna blândă petrecută la sate. De altfel, la Oktoberfest a fost adusă o mustărie, iar proprietarii susțin că este singura din România care este prezentă la astfel de festivaluri.

Oamenii au dansat pe ritmurile muzicii care a fost pentru toate vârstele și toate gusturile. Concursurile nu i-au ținut departe pe turiștii care s-au înghesuit fie pentru a câștiga o pălărie cu tematica Oktoberfest, fie o ghirlandă. Participarea la jocurile închinate berii bavareze a fost gratuită, iar printre concursuri s-au numărat: pescuitul dozelor de bere aflate într-un mic heleșteu sau tablele.

Organizatorii s-au gândit ca în cadrul Oktoberfest să se recicleze pet-urile de bere, în loc să se facă pierdute și să ajungă la gunoi. Peste 20 de kg de pet-uri de bere au fost reciclate în fiecare seară. Inițiativa a venit din partea celor care au trecut pragul petrecerii bavareze de la Brașov care au primit drept recompensă, pentru pet-urile aduse la reciclat, fie o ghirlandă, un pahar de bere sau o pălărie.

Inapoi