Evenimente

3 iunie – Ziua Mondială a Bicicletei sărbătorită la Școala Gimnazială Cristian

395

Având în vedere faptul că, în fiecare an, pe data de 3 iunie, este sărbătorită,  ZIUA MONDIALĂ A BICICLETEI;

Pentru marcarea acestei zile, Școala Gimnazială Cristian, organizează, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cristian, o campanie de informare și promovare a folosirii bicicletei ca mijloc de transport durabil, accesibil și favorabil incluziunii sociale, economic și sănătos. Bicicleta prezintă un potențial considerabil în ceea ce privește decarbonizarea transportului rural, contribuind la atingerea obiectivului de reducere, la nivelul UE, a emisiilor nete de gaze cu efect de seră, cu cel puțin 55% până în 2030, față de 1990 și neutralitate climatică până în 2050.

Evenimentul se va desfășura în data de 3 iunie 2024, la ora 12:00, în curtea Sălii Mari, cu participarea reprezentanților:

  • Primăriei comunei Cristian;
  • Consiliului Local Cristian;
  • Poliției Naționale – Postul de poliție Cristian;

Evenimentul se adresează elevilor claselor pregătitoare –  a V a, ai Școlii Gimnaziale Cristian, care vor veni, obligatoriu, însoțiți de părinți, care vor semna procesul verbal de predare primire al bicicletei.

 

Director,

Prof. Maria Camelia Enache

 

Notă:

Un eveniment similar va fi organizat și pentru elevii claselor a VI a – a VIII a, la o dată care va fi comunicată ulterior.

 

Inapoi