Stiri

86 de elevi și profesori din Brașov, implicați într-un accident de autocar care a dus la declanșarea Planului Roșu de Intervenție

404

Autorităţile din judeţul Sibiu au activat, miercuri seară, Planul Roşu de intervenţie în urma unui accident rutier între două autocare şi un autoturism produs pe DN 1, la Hula Bradului.În accident au fost implicate circa 90 de persoane cu vârste între 15 şi 18 ani, elevi, profesori şi doi şoferi. ISU Sibiu a precizat că toate persoanele au ieşit din autocare, iar 34 de copii primeau îngrjiri medicale, având diverse traumatisme sau atac de panică. Nu sunt persoane rănite grav. Reprezentanţii SAJ afirmă că 25-30 de copii vor fi transportaţi la spital. Potrivit bilanţului final anunţat de ISU Sibiu, 33 de copii şi un adult au fost transportaţi la spital, toţi fiind conştienţi şi cooperanţi. Planul Roşu a fost dezactivat în jurul orei 22.30. În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Braşov şi cadre didactice, care au fost să viziteze Sibiul.

”În urma cercetării efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că în accidentul rutier au fost implicate 2 autocare şi un autoturism. În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Braşov, precum si cadre didactice, care se întorceau acasă, după ce au vizitat Sibiul”, a precizat IPJ Sibiu.

”Din primele cercetări, se pare că şoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Braşov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune faţă – spate cu acesta, iar din impact a fost acroşat uşor şi autoturismul. Mai multe persoane, rănite uşor şi conştiente, au fost transportate la spital”, au explicat reprezentanţii Poliţiei.

Inapoi