Politica

Aeroportul Brașov – Care vor fi destinațiile de zbor?

44.0K

Există nerăbdare și oamenii își doresc ca Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov să fie operțional în cel mai scurt timp. Toate contractele sunt în implementare și nu vor mai exista impedimente. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, este optimist că anul acesta aeroportul va deveni operațional.

Primele avioane vor zbura pe rute către Germania, Austria, dar și Spania, iar acest lucru se va face treptat, în funcție de solicitări. Se estimează un flux de 300 de mii de pasageri anual, pentru început, apreciază Alexandru Anghel, director implementare Aeroport Brașov

”Se dorește să se zboare către Viena și Munchen, Londra este de asemenea o destinație luată în calcul, Roma și posibil și Spania (Valencia si Barcelona) unde sunt multe comunități de români și se poate face și turism. Se poate face și cargo la cală la avion, dacă vine vreun operator care va dori. Depinde de volum.” – Alexandru Anghel

Va fi unul din cele mai importante aeroporturi din România și peste 1 an va avea 1 milion de pasageri, consideră președintele Asociației Aeroporturilor din România, Davic Ciceo.

Și Romatsa susține toate demersurile pentru operaționalizarea aeroportului.

”De 2 ani traversăm o perioadă dificilă. Trebuie să colaborăm și să comunicăm pentru a ne atinge obiectivele. Anul 2021  a avut o scădere de 37% față de anul de referință prepandemic 2019, dar cu o creștere semnificativă față de 2020, când scăderea a fost de 53%. Sperăm la o recuperare gradual a traficului aerian,  suntem optimiști. ” – Marius Adrian Cojoc, director general Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

Ideea construcției aeroportului a inceput din anul 2008, in baza unei ordonațe de Guvern, in 2014 a fost finalizată pista. În 2016 s-a reușit revizuirea studiului de fezabilitate. Totalul investiției în Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov se va ridica la 120 milioane de euro.

Inapoi