Stiri

Afacerile piețarilor, pe minus, în sezonul rece

1.1K

Frigul din această perioadă afectează afacerile piețarilor din cauză ca tot mai mulți oameni aleg să facă aprovizionarea din supermarketuri.

La Brașov, piețarii rezistă cu greu, iar marfa expusă pe piață este cumpărată de tot mai puțini oameni ceea ce înseamnă și mai puțin profit. Aceștia recunosc că în această perioadă au mai ridicat puțin și prețurile, nu mai mari decât în supermarket-uri, pentru ca afacerea să meargă.

Marfa regăsită în piețele agroalimentare este atent protejată în sezon rece. Comercianții au mereu la îndemâna lor pături foarte groase pentru a acoperi marfa. Când sunt temperaturi foarte scăzute, târgoveții nici nu ies cu produsele în piețe și susțin că nu își abandonează afacerea pentru că nu ar vrea ca munca lor să fie pierdută pe deplin.

Când vine vorba de aprovizionare, puțini brașoveni preferă să cumpere din piețe decât din supermarket-uri deoarece calitatea produselor este alta, iar prețurile sunt mai accesibile.

Agricultorii brașoveni din piețe susțin că pe timp de iarnă reușesc să vândă aproximativ doar 15% din marfa pe care reușesc să o comercializeze vara.

Inapoi