Stiri

Avertisment pentru turiști în Brașov: 12 sancțiuni pentru pătrunderea neautorizată cu ATV-urile în zonele protejate

354

12 sancțiuni contravenționale, aplicate în zonele Râșnov și Zărnești, în ultimele zile, pentru pătrunderea neautorizată cu ATV-urile în fondul forestier, fondul cinegetic și pe pajiștile alpine, a anunțat Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov printr-un comunicat de presă. Chiar dacă majoritatea sancțiunilor au fost avertismente, instituția atrage atenția asupra respectării legislației, mai ales în această perioadă de vacanță.

În ciuda avertismentelor primite, un număr de 12 persoane au fost sancționate pentru că au pătruns neautorizat cu ATV-urile în zonele protejate din Râșnov și Zărnești. Potrivit comunicatului emis de IJJ Brașov, aceste persoane au încălcat legislația privind protecția mediului și conservarea biodiversității, precum și regulile de acces în aceste zone.

Inspectorii jandarmi au efectuat patrulări în zona montană și au identificat numeroase cazuri de încălcare a legii, în special pătrunderea cu ATV-uri în zonele interzise. În urma aplicării sancțiunilor contravenționale, majoritatea persoanelor au primit avertismente scrise, dar au fost și cazuri în care s-au aplicat amenzi în valoare de până la 5.000 de lei, conform legislației în vigoare.

În comunicatul IJJ Brașov se subliniază importanța respectării naturii și a regulilor de acces în zonele protejate, nu doar din cauza sancțiunilor, ci mai ales din convingere și bun simț. În special în această perioadă de vacanță, când mulți turiști vizitează aceste zone pentru a se bucura de frumusețea peisajelor montane, este esențial ca toți vizitatorii să respecte mediul înconjurător și să se comporte responsabil.

„Pătrunderea neautorizată în fondul forestier, fondul cinegetic și pe pajiștile alpine cu ATV-urile este o încălcare gravă a legislației și poate cauza daune ireparabile mediului înconjurător. Îndemnăm toți iubitorii de natură să respecte regulile de acces în aceste zone și să nu lase urme de distrugere sau poluare în urma lor. Încurajăm un turism responsabil și durabil, în care protejarea mediului să fie o prioritate”, a declarat un reprezentant al IJJ Brașov.

Astfel, Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov îndeamnă pe toți cei care vizitează zona montană să respecte legislația în vigoare și să aibă grijă de mediul înconjurător, pentru a proteja biodiversitatea și frumusețea

ATV #Brașov #Natură #ProtecțiaMediului #TurismResponsabil

 

Inapoi