Stiri

Munții Făgăraș – Alpii Transivaniei, în topul destinațiilor turistice la nivel mondial

1.2K

România are locuri unice pentru turiștii care vor să pășească pe cărări cu peisaje de poveste, istorie și sălbăticii. În Transilvania, munții Făgăraș au cucerit străinii, mai ales, prin frumusețea lor.

Zig-zag-ul înălțimilor și coborâșurile văilor l-au determinat pe savantul francez Emmanuel de Martonne, cel care a studiat Munții Făgăraș în perioada interbelică, să îi supranumească Alpii Transilvaniei. Obiectivele turistice care sunt de jur împrejurul munților, traseele montane și frumusețea sălbatică a acestora, prin muchiile lor lungi și ascuțite, peisajele necălcate de om, oferă celor mai aventuroși turiști provocări de neuitat.

Toate acestea determină ca munții Făgăraș să depășească cu mult până și cele mai promovate zone turistice ale României.

Din păcate, zona nu este atât de promovată, iar cei care și-au construit aici pensiuni se străduiesc să le ofere turiștilor cele mai bune servicii, astfel încât cei care vin să aibă și motiv să se reîntoarcă.

Locația turistică cea mai apropiată de Cascada Bâlea ( 9 km distanță)  oferă oamenilor experențe inedite, mai ales că munții impozanți oferă naturii o frumusețe aparte. Totul este completat de gustul special al preparatelor din zonă. Bucătarii aleg să gătească mâncarea cu ingrediente locale și vin în fața turiștilor cu bucate tradiționale precum fasolea cu ciolan sau păstrăvul în sos de pătrunjel.
Splendoarea muntilor Fagaras i-a determinat pe Alfred si Christeel Broos să revină acasă, în comuna Cârțișoara din judetul Sibiu, pentru că unicitatea locului i-a cucerit. Se simt incredibil aici si nu se dau înlături de la relaxare sau drumetii prin inima muntilor Fagaras.
Mare parte din turiștii care vin aici sunt străini și se declară atrași de locurile frumoase pe care le ascund Alpii Transilvaniei.

Din pacate, această zonă din Transilvania este percepută mai mult ca o zonă de tranzit decât ca o destinaţie turistică. Autoritățile locale spun că au încercat să dezvolte locul pe cât posibil – prin reabilitarea drumurilor, iluminat public – însă, susțin că nu dețin suficiente fonduri pentru a promova și mai mult acest colț de rai făurit de Alpii Transilvaniei. Primarul comunei Cârțișoara din judetul Sibiu spune amenajarea unor partii de ski si construirea unor parcari mult ai mari in zona Bâlea Lac ar ridica potentialul turistic al zonei.

Munții Făgăraș se află în topul destinațiilor căutate de turisti, iar această zonă din inima Transilvaniei este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat.

Transilvania l-a cucerit și pe prințul Charles care a construit aici mai multe proprietăți. Satul Viscri, de pildă, atrage anual zeci de mii de turiști, devenind faimos pentru că prințul Charles și-a cumparat aici o casă, acesta fiind profund fascinat de casele tradiționale săsești și de oamenii locului.

Inapoi