Stiri

Colegiul Național ,,Unirea”, 123 de ani de tradiție și succes

1.1K

Colegiul Naţional Unirea aniversează, anul acesta, 123 de ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie joi, 23 ianuarie va fi organizat ,,Ceaiul unirist’’, un eveniment devenit tradiţie, ce presupune un dialog între generaţiile trecute şi elevii de azi, la un ceai, programat la ora 09.00, în cadrul colegiului.

„Dialogul este unul efervescent, pentru că uniriştii de ieri deapănă amintiri legate de viaţa de liceu. Întrebarea cu care debutează evenimentul este «Ce emoţii v-au cuprins în momentul în care aţi revenit după un număr de 20-30-40 de ani în liceul în care v-aţi format, în care aţi învăţat să iubiţi, să zburaţi, să visaţi?», a declarat  pentru info1tv, Cecilia Şoşu, profesor de limba latină, organizatorul evenimentului.

Mai departe, de la ora 12:00, copiii vor susţine un spectacol de teatru, muzică şi dansuri, la Centrul Cultural Reduta. Momentul cheie al spectacolului  aniversar va fi un minirecital susţinut de corul Colegiului, împreună cu Orchestra Liceului de Muzică.

Elevii colegiului nostru sunt foarte sufletişti, implicaţi în tot ce înseamnă eveniment artistic şi nu numai. Şi-au alocat din timpul lor personal pentru a fi implicaţi în acest eveniment.”, a precizat profesoara de muzică Astrid Mănoiu.

Participarea la eveniment este gratuită. Anul acesta, spectacolul aniversar este organizat sub sloganul ,,Unirea ne face unul din toți”

Inapoi