Stiri

Copac căzut peste un adolescent de 16 ani în timpul unei plimbări în pădure, intervenția elicopterului SMURD

689

Brasov, 29 mai 2023 – Un incident nefericit a avut loc astăzi în localitatea Budila, în zona Valea Popii, în timpul unei plimbări în pădure, când un copac s-a prăbușit peste un adolescent de 16 ani. Informațiile au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, Ciprian Sfreja.

Echipele de intervenție ale ISU Brașov au fost alertate și s-au deplasat rapid la fața locului. De asemenea, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD pentru a oferi asistența medicală necesară într-un timp cât mai scurt.

Potrivit informațiilor primite, copilul de 16 ani este conștient și primește asistență medicală la fața locului. Echipajele medicale îi acordă îngrijiri de prim-ajutor, adolescentul va fi transportat de elicopterul SMURD la spitalul cel mai apropiat pentru investigații și tratament suplimentar.

Update :

Copilul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Brasov.

Acesta a suferit un traumatism cranio cerebral, fractură de femur, suspiciune fractură bazin și este conștient.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Brașov recomandă tuturor cetățenilor să manifeste prudență în timpul activităților în aer liber, mai ales în zonele împădurite.

Autoritățile vor desfășura o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale căderii copacului și pentru a evalua eventualele deficiențe în gestionarea pădurii respective.

Evenimentul din Budila reamintește tuturor de importanța unei intervenții rapide și eficiente în astfel de situații de urgență. Colaborarea dintre ISU Brașov și SMURD a demonstrat încă o dată capacitățile de intervenție ale acestora.

 

Inapoi