Stiri

FOTO – incendiu A.T.I. Piatra Neamț

11.7K

   UPDATE: Medicul – Erou va fi transferat în Belgia.  „Avem Acordul de la Spital Militar Regina Astrid din Belgia pentru transferul medicului cu arsuri. Suntem pregătiți pentru transfer. Există pregătire pentru transfer cu aeronavă MApN. Acum e adus la București și se face evaluare de către echipa de la Floreasca. Mâine dimineață se va putea lua decizia finală” –

   Parchetul General preia ancheta în cazul incendiului de la Piatra Neamţ.

   PÎCCJ: A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem pentru ucidere din culpă. Ancheta, condusă de procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giulești

   Ministrul Sănătății spune că este posibil ca focul să fi pornit de la un scurt circuit

   (in primele declarații se spunea că incendiul a fost provocat de o candelă )

   Se pare ca până acum cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și alte șapte, printre care medicul de gardă, au fost rănite, aflându-se în stare critică, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

   Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă. Opt dintre cei decedați se aflau în același salon și au murit arși. Alți doi pacienți bolnavi de Covid-19 se aflau în salonul alăturat, erau în stare gravă și nu au decedat din cauza incendiului, potrivit autorităților.

   Medicul de gardă a suferit arsuri puternice după ce a intrat în flăcări pentru a salva pacienții. Combinezonul medicului a luat foc. Medicul aflându-se în acest moment în stare gravă, urmează să fie transferat la Spitalul Floreasca din București.

   Condoleanțe familiilor îndoliate!

   Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

   sursa foto – Exploziv în Neamț

   Inapoi