Politica

Video – Grevă la Prefectura Brașov! Angajații cer salarii mai mari!

Angajații Prefecturii Brașov au declanșat o grevă pentru a atrage atenția asupra discrepanțelor salariale existente între aceștia și angajații altor instituții publice locale. Aceștia susțin că salariile lor sunt mult mai mici în comparație cu cele ale angajaților din consiliile județene, primării și serviciilor publice deconcentrate, deși instituția prefectului are un rol important în controlul activității autorităților publice locale și în conducerea serviciilor publice deconcentrate.

De-a lungul anilor, de la adoptarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2017, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale, însă angajații Prefecturii Brașov consideră că nivelul salariilor lor este încă inadecvat și nu reflectă responsabilitățile și complexitatea muncii lor.

„De cât timp să mai suportăm umilința de a fi plătiți la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună?!” a declarat unul dintre angajații Prefecturii Brașov în timpul protestului.Angajații greviști solicită ca salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului să fie adusă la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere importanța și responsabilitățile instituției prefectului în cadrul administrației publice locale. Ei speră ca greva lor să atragă atenția autorităților și să conducă la abordarea acestei probleme în mod adecvat pentru a asigura remunerarea corectă a personalului Prefecturii Brașov

Inapoi