Stiri

Hyperion a adus Brașovului 35 de medalii și locul 4 din 44 de echipe participante la “Cupa BVSC Budapesta”

634

Tinerii înotători de la clubul brașovean Hyperion s-au întors de la Cupa BVSC, desfășurată în weekend, la Budapesta, cu 35 de medalii și locul 4 în clasamentul general, din 44 de cluburi participante. Sportivii antrenați de Szasz Szilard au câștigat în cele două zile de concurs, 16 medalii de aur, 8 de argint și 11 de bronz, iar Vlad Ionescu, în vârstă de doar 12 ani, a luat și cupa pentru cea mai bună performanță la categoria lui de vârstă.

Locul 4 din 44 de cluburi din 5 țări, o performanță lăudabilă pentru înotul juvenil brașovean

La finalul competiției de mare anvergură, antrenorul Szasz Szilard a spus că este extrem de mândru de sportivii pe care îi antrenează și a subliniat, încă o data, importanța participării cu sportivii la concursuri. “A fost un concurs puternic, bine organizat, care a adus la start mulți sportivi cu experiență, chiar și din loturile naționale ale Ungariei și al Vietnamului. Ce am realizat noi la Budapesta, este extraordinar, având în vedere că ne-am clasat pe locul patru din 44 de cluburi, în condițiile în care noi am putut face deplasarea cu doar 14 sportivi. Dacă mergeam cu o echipă completă, probabil că eram și mai sus în clasamentul cluburilor. Cu toate acestea, sunt tare fericit să văd că munca mea și a colegilor mei, chiar dă roade și că avem la Hyperion mulți sportivi talentați, care merită să aibă o șansă către marea performanță, la noi acasă, la Brașov”.

“Este extrem de important ca sportivii să participle de mici în competiții tari”

Antrenorul de la Hyperion a mai adăugat că, în general, prezența într-o mare competiție internațională, mobilizează sportivii, care ajung, de multe ori, să își depășească timpii din antrenamente. “S-a demonstrat încă o dată cât de mult contează pentru tinerii sportivi, participarea în concurcuri tari. O competiție le dă alt tonus, altă încredere și de fiecare îi împinge să tragă tare și să obțină cei mai buni timpi oficiali ai lor, de până acum. Acesta este motivul pentru care ne străduim cât putem de tare, să îi ducem la concursuri, să organizăm cantonamente și o pregătire cât mai bună, pentru că aceasta este singura cale către marea performanță și către o dezvoltare corectă a mentalității necesare unui înotător de performanță”.

Szasz Szilard activează la Hyperion Brașov, unul dintre cele mai importante cluburi de natație din Brașov, ca număr de cursanți. Tânărul antrenor este de părere că Brașovul are nevoie de susținere și mai mare a natației de la nivel juvenil, până la seniorat, pentru că cererea este extrem de mare, iar Brașovul are mulți copii care își doresc să devină mari campioni, și care sunt dispuși să facă tot ce e necesar pentru a ajunge acolo.

“Vorbesc în ceea ce privește clubul la care eu activez, unde avem cerere foarte mare de copii dornici să facă natație. Noi vrem cu tot sufletul să asigurăm cele mai bune condiții, dar tot ce putem face este să dăm totul din punct de vedere al pregătirii. Este complicat pentru antrenor să se ocupe atât de antrenamente cât și de găsirea fondurilor necesare pentru a asigura deplasări, cantonamente, participări la concursuri, etc. Cu toate acestea, noi o facem și deocamdată rezistăm, însă trebuie să recunoaștem că nu e deloc ușor. Sperăm cu toții ca pe viitor lucrurile să se schimbe, iar Brașovul să aibă susținere și mai mare, și să fie un centru important de natație, așa cum era pe vremuri, atunci când soții Mitrofan scriau istorie în natația brașoveană și nu numai. Ca o paranteză, noi suntem mândri să o avem chiar pe fiica lor, pe Ioana Mitrofan, în echipa noastră de antrenori”.

Rezultatele obținute de sportivii de la Hyperion la Cupa BVSC au fost:
Ionescu Vlad (2010) – 8 medalii
– 8 medalii de aur
– Cupa pentru cea mai bună performanță la categoria băieți 2010
Vancsa Fruzsina (2010) – 6 medalii
– 3 medalii de aur
– 3 medalii de argint
Tirila Larisa (2010) – 6 medalii
– 1 aur
–  2 argint
–  3 bronz
Kantor Robert (2010) – 3 medalii
– 1 aur
– 1 argint
– 1 bronz
Orban Eduard (2010) – 2 medalii
– 1 aur
– 1 bronz
Holosi Sonia (2013) – 5 medalii
– 1 aur
– 1 argint
– 3 bronz
Ionescu Sasha (2013) – 1 medalie
– 1 bronz
Fekete Petra (2011) – 3 medalii
– 1 aur
– 2 argint
Ambrus Dalma (2011) – 1 medalie
– 1 argint

Din lotul deplasat de clubul Hyperion, la Budapesta, au mai făcut parte: Buleu Alexa (2011), Huma Vlad (2012), Holosi Albert (2010), Dascălu Antonia (2012), Pîrvan Ana (2012).

Inapoi