Stiri

Începe turneul de tenis Brașov Open – ITF W25K

430

32 de sportive la simplu și 16 perechi la dublu se vor bate pentru premiile în valoare de 25.000 de dolari și pentru punctele WTA

De marți, 9 august, și până duminică, 14 august, se va desfășura la Brașov unul dintre turneele importante de tenis feminin din România, Brașov Open  – ITF W 25K, inclus în circuitul profesionist al Federației Internaționale de Tenis și dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari. Acest turneu este prima competiție dintre cele 20 cofinanțate de Primăria Brașov în 2022 prin Ghidul de finanțare a proiectelor sportive. Competiția se va desfășoară la Baza Olimpia și este organizată de Clubul Sportiv Văideanu Brașov, cu o contribuție din partea Primăriei Brașov în valoare de 127.719 lei.

,,Obiectul major al organizării unor turnee internaționale de asemenea anvergură în România este acela de a acorda o șansă tinerelor jucătoare din țara noastră – și în mod automat și celor din Brașov – să poată promova în clasamentele mondiale ale tenisului feminin, în condițiile în care se pot pregăti și participa  la turnee având costuri mult reduse față de cele necesare deplasărilor în străinătate. În acest sens, Federația Română de Tenis le mulțumește Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Brașov pentru sprijinul financiar necesar acordării premiilor pentru jucătoare și pentru asigurarea  derulării turneului în condiții optime”, a declarat directorul turneului și directorul tehnic al FRT, Gheorghe Văideanu.

În cadrul turneului se vor desfășura două probe, una de simplu, care va cuprinde un tablou de 32 de jucătoare, și o probă de dublu, în care vor evolua 16 perechi de jucătoare.

Pe durata celor 6 zile, brașovenii vor avea parte de 46 de meciuri pentru senioare, la probele de simplu și dublu, în urma cărora sportivele obțin confirmarea nivelului profesional și puncte/loc în clasamentul WTA, ceea ce le asigură un acces mai facil în competițiile internaționale.

Brașov Open ITF W25K va beneficia de un arbitraj profesionist, asigurat atât de arbitri cu calificări naţionale, cât și internaționale, astfel că există garanția unui turneu profesionist organizat la cel mai înalt nivel.

Această competiție este cea de a doua din acest an adresată senioarelor, organizată la Brașov, după cea de la începutul lunii iunie, ,,Brașov Open – ITF W60K”.

Favorita nr. 1 a turneului este Cristina Dinu. Alături de ea, cu șanse la trofeu, se anunță atât jucătoarele noastre Andreea Roșca, Elena Ghioroaie, Oana Simion, Miriam Bulgaru, cât și jucătoarele din Austria, Cehia, Bulgaria, Argentina, China, Croația, Serbia și Germania.

Finalele se vor disputa vineri, 12 august, la proba de dublu, și duminică, 14 august,  la proba de simplu.

Vezi programul competitiei: https://www.itftennis.com/…/w-itf-rou…/order-of-play/

Intrarea este liberă.

Inapoi