Stiri

Lansări de carte, săptămâna aceasta, la Biblioteca Judeţeană „George Barițiu” Brașov

937

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov va găzdui, joi, 30 ianuarie 2020, două lansări de carte.

Prima lansare va avea loc la ora 12:00, la sediul secției de copii (Strada Iuliu Maniu nr. 6) şi este vorba despre cartea „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor”. Prezentarea publică a cărții face parte dintr-un turneu de promovare a volumului în țară. Volumul a apărut în anul 2018 și cuprinde studii dedicate Centenarului Unirii, sub egida Asociației europene Dimitrie Cantemir, fiind coordonat de istoricii militari Mircea Dogaru și Viorel Ciobanu.

Ulterior, de la ora 13:00, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov va găzdui lansarea și prezentarea cărții Collaboration in Designing a Pedagogical Approach in Information Literacy de Anne Landoy, Daniela Popa și Angela Repanovici. Evenimentul va avea loc la sediul central al bibliotecii, etaj 1, secția Mediatecă. Volumul, apărut în 2019 și publicat în acces deschis, în seria Springer Texts in Education, combină expertiza în cultura informației cu expertiza în educație și predare, urmărind să împărtășească bune practici și să stimuleze dezvoltarea metodelor de instruire în cultura informației, in universități și biblioteci.

Cartea se adresează mediului academic, format din biblioteci universitare și studenți, dar este utilă și bibliotecarilor din bibliotecile publice în relațiile lor cu publicul și mai ales cu tinerii, oferind instruire în cultura informației.

Sursa foto: Wikimapia

Inapoi