Stiri

Mai multe locuri în creșele din Brașov, din 1 septembrie

522

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat, astăzi, că încă 200 de copii vor merge la creșă începând cu data de 1 septembrie, după ce serviciul public ,,Creșa Brașov” a obținut acordul Inspectoratului Școlar Județean pentru a crește numărul de locuri din grupele de copii de la aceste creșe. În cursul zilei de vineri, serviciul public care administrează creșele din Brașov a publicat listele cu copiii de pe listele suplimentare, care se adaugă celor deja acceptați în prima etapă de înscriere.

,,Vești bune pentru brașovenii cu copii mici. Începând de la 1 septembrie, numărul de locuri din creșele din Brașov va fi cu 200 mai mare decât până acum. Începând din acest an, creșele au devenit educație ante-preșcolară, educație timpurie, și am identificat soluțiile legislative și administrative prin care să putem suplimenta numărul de locuri cu 200 de copii. Am afișat deja pe site-ul creșelor Brașov lista celor care erau în așteptare și care, acum, au intrat pe cele 200 de locuri disponibile, iar de la 1 septembrie îi așteptăm pe toți cei mici cu porțile deschise în creșele noastre”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Suplimentarea numărului de locuri din creșe se va face la 8 din cele 9 creșe, excepție făcând Creșa nr. 9, de pe str. Apollo, deschisă la sfârșitul lunii trecute. Conform avizului ISJ, numărul de locuri va fi suplimentat astfel:

  • Creșa nr. 1 – numărul de locuri a fost suplimentat cu 30 de copii la secția română și 6 la nou-înființata secție maghiară;
  • Creșa nr. 2 – au fost avizate încă 25 de locuri. La această creșă funcționează doar grupe în limba română;
  • Creșa nr. 3 – numărul de locuri a fost suplimentat cu 20. La această creșă funcționează doar grupe în limba română;
  • Creșa nr. 4 – va primi încă 30 de copii, începând cu 1 septembrie. La această creșă funcționează doar grupe în limba română;
  • Creșa nr. 5 – și-a suplimentat locurile cu încă 30. La această creșă funcționează doar grupe în limba română;
  • Creșa nr. 6 – va primi încă 15 copii. La această creșă funcționează doar grupe în limba română;
  • Creșa nr. 7 – numărul de locuri a fost suplimentat cu 15 copii la secția română și 4 la nou-înființata secție maghiară;
  • Creșa nr. 8 – va primi încă 25 de copii, pe lângă cei 100 deja înscriși.

Inițial, în creșele din Brașov erau aprobate un număr de 870 de locuri, în 46 de grupe, iar solicitările pentru anul școlar 2022-2023 depășeau cu mult acest număr, fiind vorba de 1.683 de solicitări de înscriere, care se adaugă celor 344 de reînscriere. Prin acest demers, Municipalitatea a obținut creșterea numărului de locuri în creșe la 1.070 de copii, care vor începe creșa la 1 septembrie.

 

Noua creșă nr. 9 a fost deschisă de municipalitate la sfârșitul lunii iulie și va rămâne deschisă și în această lună, când toate celelalte creșe sunt închise, ca sprijin pentru părinții brașoveni care au copiii la această creșă.

 

Inapoi