Stiri

Medalia de aur pentru un sportiv de la Scoala Gimnaziala nr. 27 din Brașov

2.0K

Excelentă la 13 ani!

Gabriel Stan legitimat la clubul sportiv Akari și elev în clasa a-8-a la Scoala Gimnaziala nr 27 din Brasov, a participat la campionatul Balkanic de Ju Jitsu care sa desfășurat în Podgorica , Muntenegru  în perioada 15 -17 septembrie 2023 la categoria Fighting Under 14 – 42 kg unde a obținut medalia de aur
A învățat de la antrenorii săi cărora le mulțumește ,,Oss ‘’ Sensei Ciprian Bucur ,Sempai Alex Blanaru . Născut și crescut în Brasov, e un tânăr care, la cei 13 ani ai săi, a gustat din bucuria de a urca pe podiumurile competițiilor naționale și internaționale pentru a-și reprezenta țara. Tânărul spune că este una dintre cele mai frumoase emoții din lume.
– Care a fost cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut pentru performanță?

– Pot să răspund doar din punctul meu de vedere, al unui copil de 13 ani și să spun sincer că pasiunea pentru Ju Jitsu și dorința de a face performanță m-au privat de o parte din jocurile și bucuriile copilariei . Însă nici nu mă pot gândi ce sacrificii sau concesii au făcut părinții mei în efortul lor de a ne susține necondiționat , apropo am și un frate mai mare Christian, are 16 ani , care la fel are titlul de vice campion mondial și încerc sa mențin aceasta tradiție , Tata ne spune ( J.J.B ) ,,Ju Jitsu Brothers’’ , a fost un drum lung, plin de antrenamente, oboseală, însă recompensele sufletești au fost pe măsură și nu aș schimba absolut nimic dacă aș lua-o de la început.

– Care e cea mai mare bucurie pe care o trăiești prin ceea ce faci?

– Nu aș putea expima în cuvinte ceea ce simt. Ceea ce mă motivează este dorința de performanță și câștigarea locului întâi, însă îmi este greu să spun ce simt când sunt pe podium. Este inimaginabil sentimentul de bucurie, împlinire, este acea senzație de a nu-ți mai încăpea în propria piele! , în plus, când ești pe podium, se cântă imnul României și se uită toată lumea la tine, e o mare mândrie. A fost un vis pe care l-am realizat.
– Unde vrei să ajungi cel mai sus? Care ar fi visul tău cel mai cel?
– Hmmmm…. cred că este visul oricărui sportiv de performanță: acela de a ajunge pe podiumul de la Cupa Mondială , competiție la care visez cel mai mult , și la care nu am avut acces pana acum datorită varstei
– Ce sfat ai da astăzi unui tânăr de 13-14 ani?
– Nu știu dacă sunt eu în măsură de a da sfaturi, însă consider că orice copil ar trebui să lupte pentru ceea ce-și dorește, chiar dacă asta înseamnă să-și sacrifice timpul. Totul în viață ține de priorități și de alegerile pe care le faci. 

Inapoi