Stiri

Muzică bună și concurenții talentați la Festivalul Oldies Songs!

594

Festivalul Oldies Songs, desfășurat la București, România, a avut un ecou mediatic și public notabil. Festivalul Oldies Songs a început la Brașov – orașul Dracula – în 2019 dintr-o idee a Marilenei Palici, producător și organizator muzical român. Acea primă ediție, numită Caruselul Melodiilor, s-a născut din UMBRA unui alt celebru concurs de TALENTE din Brașov CERBUL DE AUR, „CARUSELUL MELODIILOR”, concursul care promova melodiile lansate la Brașov în cadrul  FESTIVALULUI CERBUL DE AUR- FESTIVAL INTERNATIONAL, este oprit de pandemie în 2020, Oldies Songs Festival – așa cum a fost redenumit – revine anul acesta în prim-plan fiind inclus în circuitul Festivalurilor Internaționale de MUZICA -TALENT- datorită organizării acestiua de către F.A.M.S. (Federația de Artă, Muzică și Sport).  În intențiile președintelui FAMS, Cristian Munteanu, și ale vicepreședintelui, Marilena Palici, se află în principal dorința de a dezvolta artistic tineri talentați, lăsându-i să SE expună într-o vitrină atât de amplă susținută de un vast ecou media internațional. . Câștigătorii ediției trecute au avut deja ocazia să susțină concerte susținute în Elveția, organizate direct de FAMS. Singura modalitate de a putea aduce tinere talente în lumea profesioniștilor, care altfel nu ar avea de unde să se facă remarcate, este participarea la evenimente de acest nivel Un circuit internațional
Evenimentul românesc, inserat în circuitul festivalurilor internaționale muzică, își propune astfel să devină un punct de referință pentru cei care intenționează să desfășoare această profesie. Cu siguranță pentru cei mici este doar distracție. Deși am observat, fiind prezenți la fața locului, că deja la 10 ani sunt cei care sunt cu adevărat serioși. Este cazul celor 3 câștigători: ALEXIA VAY, SOFIA MARIA CORONA, MAYA STROIA, precum și al multor alți foarte tineri care au ajuns în finală, care, în ciuda adolescenței, văd în arta cântului posibilitatea realizării viselor și a obiectivelor. Vise și obiective pe care doar festivalurile și competițiile de o asemenea rezonanță le pot realiza.

Festivalul Oldies Songs a semnat acorduri internaționale pentru vizibilitatea competiției, dând lumină și spațiu multor artiști mici din lumea muzicii.

Inapoi