Stiri

O firmă din Brașov – singurul ofertant pentru achiziția de echipamente IT pentru profesorii și elevii din Brașov

470

Municipalitatea va investi 26,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile, în achiziția de table interactive, proiectoare, ecrane de proiecție, camere web conferință, laptopuri, tablete grafice, computere și tablete pentru școlile și liceele din Brașov.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție de ,,Echipamente TIC pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Brașov”, respectiv achiziția de table interactive, proiectoare și ecrane de proiecție, camere web, laptopuri, tablete grafice și computere. Singura companie care a depus ofertă este una din Brașov, B2B Digital. În primă fază se vor verifica Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertei.

Fondurile necesare acestei achiziții vor fi asigurate prin intermediul unei finanțări europene nerambursabile, finanțare în cadrul căreia Municipalitatea a ajuns în faza de precontractare. Valoarea proiectului pentru care s-a solicitat finanțarea este de 26.541.613 lei, din care 98% reprezintă finanțare nerambursabilă.

,,Municipalitatea va investi 26,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile, în achiziția de table interactive, proiectoare, ecrane de proiecție, camere web conferință, laptopuri, tablete grafice, computere și tablete. Într-o primă etapă am finalizat procedura de achiziție a tabletelor, iar din această săptămână am intrat în procedura de verificare a documentației DUAE pentru achiziția de echipamente IT care vor intra în dotarea școlilor. Vorbim de echipamente necesare unui sistem de educație modern în școlile brașovene, instrumente de care profesorii au nevoie pentru un act educațional digital de calitate. Finanțarea acestor achiziții se face cu fonduri nerambursabile, în care contribuția noastră este de 2%. Educația este un pilon important în dezvoltarea comunității, iar la Brașov creștem calitatea învățământului folosind bani nerambursabili”, a precizat primarul Allen Coliban.

Inițial, acest proiect a fost gândit pentru achiziția de tablete pe care să lucreze copii în perioada pandemiei. Deoarece o astfel de soluție nu rezolva problemele decât pe termen scurt, Municipalitatea a luat decizia ca majoritatea fondurilor să fie alocată achiziției de echipamente IT necesare activității de predare, respectiv table interactive, proiectoare, laptopuri sau calculatoare, iar tabletele au fost prevăzute pentru a acoperi necesarul pentru elevii aflați în situații sociale deosebite.

Conform caietului de sarcini, prin această achiziție Primăria Brașov va cumpăra: 942 de table interactive; 732 de proiectoare; 574 de ecrane de proiecție; 1.097 de camere web conferință; 2.161 de laptopuri, la care se vor adăuga și tablete grafice (2161 buc) și 260 de sisteme desktop + monitor. Toate echipamentele vor fi livrate cu softurile necesare funcționării lor. Cantitățile de echipamente IT au fost stabilite în funcție de necesarul transmis de fiecare unitate de învățământ.

Valoarea estimată a achiziției este de 20.903.631.17 lei, la care se adaugă TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, punctajul tehnic, respectiv includerea și a altor dotări față de cele minimale prevăzute în caietul de sarcini, este de 35 de puncte, iar termenul de livrare este de maxim 5 puncte, în cazul în care livrarea se face în 60 de zile.

Această achiziție face parte dintr-un proiect care mai cuprinde și achiziția de tablete pentru elevi, procedură aflată în faza de semnare a contractului, după ce compania Orange a fost declarată câștigătoare pentru furnizarea celor 1.357 de tablete și a abonamentelor de internet aferente, valabile pentru 24 de luni, care vor fi furnizate copiilor aflați în situații sociale deosebite. Valoarea acestui contract este de 1.063.698,02 lei, la care se adaugă TVA.

Ambele contracte (atât cel pentru echipamente IT, cât și cel pentru tablete) vor fi semnate doar după ce Municipalitatea va semna contractul de finanțare.

Inapoi