Stiri

Trei medalii de aur și cinci de bronz pentru Kids Tâmpa, la Cupa României la badminton

347

Sportivii ACS Kids Tâmpa Brașov au reușit să obțină trei medalii de aur și cinci de bronz la ediția 2023 a Cupei României la badminton U15/U23, ce a avut loc la Galați. Maxim Iacob a bifat o performanță foarte bună și a luat trei medalii de aur la categoria U15, după ce anul trecut a ieșit triplu campion național la U13. Maxim a obținut aurul la simplu, dublu și dublu mixt. De asemenea, sportivii Kids Tâmpa au mai câștigat alte 5 medalii de bronz, prin Victor Vizi (U15 simplu băieți), Amalia Sohodoleanu (U15 dublu fete și dublu mixt), Gabriela Curpen (U15 dublu fete) și Amalia Vlad (U15 dublu fete).

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obținute de sportivii noștri. Au demonstrat, încă o dată, cau au valoare și că au în față un viitor frumos. Pe lângă rezultatele foarte bune, sunt foarte mulțumit de jocul și atitudinea sportivilor de la Kids Tâmpa, lucruri care îmi dau speranțe mari în vederea campionatelor naționale din toamnă. Dar, până atunci, vom mai avea turnee de pregătire, în Croația la Opatija și în Serbia la Novi Sad”, a declarat antrenorul-coordonator al secției de badminton de la Kids Tâmpa Brașov, Dan Stegaru.

Pe lângă cei menționați mai sus, alți trei sportivi de la clubul „alb-albastru” au avurt rezultate bune la Cupa României. Astfel, David Farca (12 ani), mezinul echipei, a făcut două meciuri extraordinare, pierdute la limita, în proba de dublu băieți, alaturi de Victor Vizi.
Luca Tuta, un sportiv debutant, a arătat un potențial mare, chiar dacă nu a reușit o clasare pe podium.
La U23, Călin Grăjdieru, care are doar 15 ani, a reușit să se califice în sferturile de finală la simplu, după câteva jocuri foarte bune în compania unor adversari mult mai puternici.

Iată rezultatele obținute de Kids Tâmpa la Cupa României U15/U23 de la Galați:
U15

Maxim Iacob – campion la simplu, dublu (alături de Ioan Garcea – CSM Timișoara) și dublu-mixt (alături de Andreea Costache CSO Voluntari)
Victor Vizi – locul 3 la simplu
Amalia Sohodoleanu – locul 3 la dublu (alături de Amalia Vlad) și locul 3 la dublu mixt (alături de Denis Scarlat CSS 6 București)
Gabriel Curpen – locul 3 la dublu (alături de Mara Radu CSS 6 București)
Amalia Vlad – locul 3 la dublu (alături de Amalia Sohodoleanu)

U23

Călin Grăjdieru – calificare în sferturi la simplu

Inapoi