Evenimente

VIDEO – Cupa Brașov la dans sportiv a 20-a ediție!

VIDEO – Cupa Brașov la dans sportiv a 20-a ediție!
Interviu cu Ioana Mihalce – organizator – Pro Dance Studio
Dansul ca arta, ca manifestare prin mișcare a spiritului sta la originea dansului sportiv. Dansul ca sport întregește arta mișcării si eleganta acesteia.
Din 1992 pana in 2006 cat si in anul 2018, aceste competitii au fost finanțate cu sprijinul Consiliului Județean Brasov prin Centrul Cultural Reduta ca si activitate a acestuia.
Ulterior, Clubul sportiv a cautat si finanțare proprie pentru realizarea celorlalte editii.
Titulatura “ I.C. Vasiliu” sa adăugat in urma cu 6 ani, ca omagiu celui care a dezvoltat nu numai pe plan local aceasta ramura sportiva, cat si ca membru fondator al Federatiei Romane de dans sportiv.
Ioana Mihalcea, președintele clubului, nu numai a continuat acest tip de activitate cât a și creeat acest concurs, care a devenit o emblema pe plan national.
In ultimele editii au participat un număr mare de sportivi, ca de exemplu: 2017- 320/ perechi ( 640/ sportivi), 2018- 345/ perechi ( 690/ sportivi), 2019- 280/ perechi ( 560/ sportivi)
Potrivit regulamentelor impuse de Federația Romană de dans sportiv aceste competitii se desfasoara pe categorii de varsta cuprinse intre 4-16 ani, 16-34 ani, 35-55 ani.
Aceste categegorii de varsta se grupează pe diferite nivele competitionale începând de la Debutanti si pana la Clasa Internationala.
Anul 2020 datorita pandemiei, a blocat desfășurarea activității noastre, pe care acum dorim sa o reluam la valoarea cuvenita.
Inapoi