Stiri

Aparatură nouă de testare Covid 19 la Brașov

1.2K

Potrivit purtătorului de cuvânt Marius Leonte, SCJU Brasov a achiziționat o linie RT PCR cu sistem automat robotizat de extracție AN. Se vor putea procesa 48 probe dintr-un kit de 96 cu timp de extracție de 118 minute si setare PCR 22 minute.

„In momentul de față suntem în faza de validare a metodei de pregătire personal iar de săptămâna viitoare vom lucra in doua ture in acest laborator. Acest echipament se alătură celorlalte pe care le aveam dar care nu sunt automate si au un timp mai mare de procesare. Toate echipamentele sunt in laborator pavilion Tractorul. Unde se află și o secție medicală penteu suspectii Covid.

De asemenea va informez că în acest moment în pavilionul central se află o secție Terapie intensivă covid cu 10 paturi dotate cu aparatura necesară pentru susținerea functiei vitale si cu o rezerva de inca cinci paturi cu dotare similara daca va fi nevoie. Ne-am organizat la nivelul unitatii sa putem primi urgente in sectii medicale sau chirurgicale noncovid. Pentru pacienți cu urgență medicală sau chirurgicale avem spații separate cu personal separat care asigură garda. Am creat circuit separat pentru aceste sectoare cu scopul de a reduce infectarea celorlalți pacienți. În momentul de față în SCJU Brasov nu avem nici o persoană infectata aparținând corpului medical. Acest fapt se datorează total colegilor noștri care au o înaltă pregătire profesională care și-au însușit perfect si metodele de prevenire și securitate. Funcționând cu linii de garda multiple pe aceste sectii speram sa evităm cat mai mult timp infectarea personalului nostru”

Inapoi