Stiri

Reparații la Corpul A și a sălii de sport de la Colegiul Național ,, Dr. Ioan Meșotă”

880

Potrivit unui comuncat de presă al Primăriei Brașov, la Colegiul Național Dr Ioan Meșotă vor începe lucrările de reabilitare energetică și renovare a Corpului A și a sălii de sport, în cadrul unui proiect finanțat de municipalitate.

Contractul a fost semnat în urmă cu o săptămână.

Sursa de finanțare a proiectului, în valoare de 4.522.467.65 lei cu TVA, este bugetul local. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul anului viitor, termenul de execuție fiind de 23 de luni, din care 5 luni rezervate proiectării.

Pentru creșterea performanței energetice, la Corpul A sunt prevăzute lucrări de termoizolare a planșeului de la ultimul nivel cu 25 cm de polistiren expandat ignifugat de înaltă densitate și refacerea hidroizolațiilor, înlocuirea instalației electrice, montarea de panouri solar-termice pentru prepararea apei calde, montarea de panouri solare fotovoltaice pentru producerea unei părți din energia electrică necesară funcționării clădirii.

Pentru sala de sport se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori și a planșeului de la ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea cazanului pentru apă caldă cu o centrală cu condensație, înlocuirea caloriferelor și aerotermelor, montarea unor robinete de reglaj cu cap termostatic, înlocuirea instalației de iluminat și montarea de panouri solare care să ajute la prepararea apei calde și a unei părți din electricitate.

În plus, pentru lucrările de reparaţii curente din acest an, instituţia de învăţământ are propus un buget de 220.000 lei, tot din bugetul local, bani solicitați de colegiu pentru zugrăveli interioare, recondiţionarea şi montarea unei noi porți la terenul de sport, iluminatul nocturn al terenului de sport și iluminarea arhitecturală a corpurilor A, B și C.

Inapoi