Stiri

Spectacol de graţie şi eleganţă – Cupa Brasov la dans sportiv

1.2K
Spectacol de graţie şi eleganţă! 2 si 3 octombrie 2021 vor fi zilele in care cei mai buni dansatori îi vor încânta pe brașoveni cu ocazia unei noi ediţii a concursului Cupa Brasov la dans sportiv la Lux Divina Centru de Evenimente.
Istoricul acestui concurs a inceput in 1991 si pana in 2019, cu întreruperi justificate de realizarea unor competitii nationale si internaționale care nu au permis îmbinarea cu acesta.
Din 1992 pana in 2006 cat si in anul 2018, aceste competitii au fost finanțate cu sprijinul Consiliului Județean Brasov prin Centrul Cultural Reduta ca si activitate a acestuia.
Ulterior, Clubul sportiv a cautat si finanțare proprie pentru realizarea celorlalte editii.
Titulatura “ I.C. Vasiliu” sa adăugat in urma cu 6 ani, ca omagiu celui care a dezvoltat nu numai pe plan local aceasta ramura sportiva, cat si ca membru fondator al Federatiei Romane de dans sportiv.
Ioana Mihalcea, președintele clubului, nu numai a continuat acest tip de activitate cât a și creeat acest concurs, care a devenit o emblema pe plan national.
In ultimele editii au participat un număr mare de sportivi, ca de exemplu: 2017- 320/ perechi ( 640/ sportivi), 2018- 345/ perechi ( 690/ sportivi), 2019- 280/ perechi ( 560/ sportivi)
Potrivit regulamentelor impuse de Federația Romană de dans sportiv aceste competitii se desfasoara pe categorii de varsta cuprinse intre 4-16 ani, 16-34 ani, 35-55 ani.
Aceste categegorii de varsta se grupează pe diferite nivele competitionale începând de la Debutanti si pana la Clasa Internationala.
Anul 2020 datorita pandemiei, a blocat desfășurarea activității noastre, pe care acum dorim sa o reluam la valoarea cuvenita.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi